Cele mai bune ceasuri entry-level pentru Rolex

Ei bine, ai ajuns. Fie că este vorba de ani de muncă grea sau doar de noroc – ești pregătit pentru un Rolex. Considerat regele ceasurilor, Rolex oferă o gamă largă de ceasuri pentru a se potrivi oricărei nevoi. Modelele lor au împodobit încheieturile tuturor, de la celebrități până la directori seniori. A deține un Rolex înseamnă a cumpăra o bucată de istorie. Nu există nicio îndoială că o vei iubi și te vei bucura, probabil pentru tot restul vieții. Cu toate acestea, este și ceva pe care îl puteți transmite generației următoare. Spre deosebire de un pantof sau costum de lux, acest ceas are capacitatea de a-ți duce moștenirea la încheietura mâinii cuiva iubit. Submarinerul este probabil cea mai cunoscută piesă din catalogul lor. Cu toate acestea, replica Rolex oferă multe alte ceasuri grozave pentru a începe.
Pentru cei care preferă piese funcționale fără biaje, Oyster Perpetual este ceasul pentru tine. Disponibil în 36 mm și 39 mm, Oyster Perpetual este Porsche Cayman al orologiei. Echipat adesea cu brățara sportivă Oyster de la Rolex, acest ceas este perfect pentru aproape orice ocazie. Designul simplu al carcasei și curelei tradiționale Oyster vă permite să asortați orice. Acest ceas poate face totul și este perfect pentru o „colecție de ceasuri”. Pe lângă cadranele tradiționale albe și negre, Rolex oferă și un cadran gri elegant. Pentru cei care doresc ceva mai unic, au și cadrane albastre și violete. În timp ce acestea vor fi puțin mai puțin versatile pentru utilizarea de zi cu zi, ele oferă ceva puțin mai puțin serios.
De la debutul său în 1945 cu ocazia celei de-a 40-a aniversări a Rolex, Datejust a devenit unele dintre cele mai emblematice piese de încheietură din lume. De la președinți precum JFK și Regan până la vedete de cinema precum Paul Newman, ceasul este sinonim cu succes. Există nenumărate variante ale Datejust, cea mai emblematică fiind duo-ul din oțel inoxidabil și aur galben de pe brățara Jubilee. Deși este încă potrivit pentru majoritatea situațiilor, este mai puțin sportiv decât versiunea Oyster Perpetual. Datele sunt doar pentru un aspect sportiv și elegant, dar în opinia mea este într-adevăr mai mult un ceas fals. Pentru cei care doresc să maximizeze valoarea, priviți modelele vintage. Le puteți găsi cu ușurință pentru mai puțin de 4500 USD și oferă cele mai bune prețuri.
Pentru cei care călătoresc, înoată și sunt în general activi, Explorer II este ceasul pentru tine. Acest ceas este cel mai asemănător ca design cu seria Submariner, dar oferă caracteristica suplimentară a unei mâini GMT. Vă permite să urmăriți un al doilea fus orar folosind fie o mână portocalie, fie roșie (în funcție de model). Cea mai mare diferență față de Submariner din punct de vedere al designului este cadrul din oțel inoxidabil de 24 de ore. Deși este mai predispus la zgârieturi, acesta oferă replica ceasuri un aspect mai robust. Versiunea modernă cu mâini portocalii are 42 mm și are zale solide pe brățară. Pentru cei care doresc ceva mai modest, consultați versiunea anterioară a acestui ceas. Are o mână GMT roșie și carcasa de 40 mm este vizibil mai mică la încheietură decât versiunea mai nouă. Deși este similar ca aspect, modelul anterior are zale goale la capăt pe brățara Oyster, ceea ce o face semnificativ mai ușoară. Pentru cadran, ești puțin mai limitat aici decât cu celelalte două ceasuri din această listă. Rolex oferă doar Explorer II într-o versiune cu cadran alb sau negru.
La sfârșitul zilei, cea mai importantă decizie în cumpărarea unui Rolex sau a oricărui ceas, de altfel, este obținerea celui care vă place. Deși tendințele și valoarea de revânzare pot juca un rol mic în acest proces, asigurați-vă că vă urmați întotdeauna instinctul. Costul inițial al achiziționării unui Rolex poate fi puțin surprinzător la început. Cu toate acestea, cu Rolex, investiți în ceva care este unul dintre cele mai importante mărci de lux din lume. Dacă este îngrijită corespunzător, Rolex poate dura multe generații, creând o legătură comună și ceva neprețuit.