Este Patek Philippe Ref 5146 o achiziție bună?

Veți observa, de asemenea, că acționările orelor și minutelor sunt luminoase. Mai mult, există și puncte luminoase în partea de sus a fiecărui marcator de oră pe inelul capitolului feroviar. Acest lucru este neobișnuit la un ceas formal, în special unul de la Patek, dar este o continuare a Ref 5035. Este, de asemenea, un design binevenit. Amintiți-vă, aceste replica ceasuri sunt conduse de funcționalitate și practic pentru purtarea de zi cu zi. Acesta este, de asemenea, motivul pentru care există o mână centrală a secundelor. Este ceva ce nu ai văzut niciodată pe un calendar perpetuu.
Întrucât producția s-a încheiat în 2019, Ref 5146 nu mai este disponibil de la comercianții autorizați. Există, desigur, Ref 5147G decorat cu diamante, dar este o fiară diferită. Prin urmare, singura ta opțiune este piața secundară, unde prețurile sunt încă destul de bune. Și într-o anumită măsură, ușor de cumpărat. Prețurile pentru carcasa din aur galben variază între 39.000 USD și 49.000 USD. Nu este surprinzător, veți plăti un preț premium pentru o curea din aur. Versiunile Platinum sunt mai rare și, prin urmare, mai scumpe.
Cred că Ref 5146 nu primește dragostea sau recunoașterea pe care o merită. 39 mm este dimensiunea perfectă pentru purtarea de zi cu zi, în plus, este practică și ușor de citit. Sigur, nu este un ceas sport din oțel, iar estetica lui este puțin pe latura tradițională. Dar pentru ochii mei, Ref 5146 este încă destul de modern. Are un anumit caracter și, deși poate să nu fie un ceas „important”, are o istorie reală în spate.
Va începe să atragă mai multă atenție de la colecționari care nu sunt interesați de prețul altor ceasuri? Cu siguranță va fi. Este doar o chestiune de timp (scuzați jocul de cuvinte). Va aprecia acest ceas în mod semnificativ în valoare ca urmare? Pare puțin probabil, dar nu se știe niciodată. Încerc să spun că este puțin probabil să-ți pierzi din valoare. În plus, nu poți greși cumpărând un ceas pe care îl poți purta și să te bucuri de la una dintre cele mai reputate și populare mărci de pe planetă. Asta e părerea mea, cel puțin.