Realizarea unei Oyster Perpetual Rolex ideale

Când cade miezul nopții, Oyster Perpetual Logbook face o punte între trecut și viitor, între ceea ce a fost realizat și ceea ce rămâne de realizat. Din 1956, a fost martor la unele dintre cele mai mari momente din istorie la încheieturile vizionarilor, bărbaților și femeilor pricepuți și pionierilor. Aceștia sunt oamenii care fac din fiecare zi o promisiune a viitorului.
Când a fost lansat în 1956, Day-Date a reprezentat o inovație majoră: a fost primul ceas calendar care a afișat ziua săptămânii într-o fereastră curbată la ora 12 pe cadran, pe lângă dată, o performanță tehnică. la momentul. Fabricat în întregime din metale prețioase – aur galben de 18 carate, aur alb, aur stelar sau platină 950 – și echipat cu emblematica curea Presidential, cadranele sale multiple o fac pânza ideală pentru auto-exprimare.
Deși zilele sunt aceleași, indiferent unde te afli, ele sunt scrise diferit din cauza diferențelor de limbă. Day-Date folosește majoritatea sistemelor de scriere – latină, arabă, chirilică, ebraică, japoneză, ideograme chinezești și chiar alfabetul Ge’ez folosit în Cornul Africii – pentru a exprima identitatea culturală a purtătorului. Disponibil în 26 de limbi, este un ceas cu adevărat global, universal și personalizat.
Când cade miezul nopții, data și ziua săptămânii se schimbă simultan în ferestrele respective de pe cadran. Această ispravă a ceasornicului, „miracolul miezului nopții”, se bazează pe un mecanism cu disc. Rezultă din ani de cercetare: din 1950 până în 1955, replica Rolex a înregistrat patru brevete pentru ceasuri cu ziua și data.
În 1956, pentru faimoasa lansare Oyster Perpetual Day-Date, Rolex a creat o curea prezidențială din lanț din trei piese, realizată numai din aur de 18 carate sau platină 950, care este încă exclusivă pentru Day-Date și versiunea din metal prețios a Datejust. .

Purtat de mulți dintre politicienii, regizorii și vizionari ai lumii, Day-Date este foarte recunoscut, în special pentru emblematica sa brățară prezidențială, al cărei nume evocator și personalitățile proeminente care au purtat-o au făcut ca Ziua-Data să fie cunoscută drept „ ceas prezidențial.”