Ceasuri Rolex Oysterquartz din anii 1970

Când Rolex a introdus în cele din urmă modelul Oysterquartz în 1977, adevărata sa unicitate stătea în mișcarea sa internă. Calibrul 5035 a fost instalat în ceasul Datejust cu cuarț împreună cu Calibrul 5055, care a fost folosit pentru a conduce echivalentul Oysterquartz Day-Date. Rolex nu a dorit să reinventeze complet roata, astfel încât cele două mișcări împărtășesc unele dintre aceleași componente găsite în noua generație de mișcări mecanice tradiționale care alimentează ceasurile automate recent lansate.Rolex replica ceasuri
Interesant este faptul că designul de bază al mecanismului cuarț Rolex se bazează în mare parte pe conceptul unei evacuări tradiționale, cu excepțiile cheie fiind electronica și motorul de impuls. Cu toate acestea, mișcarea cuarț Rolex este mai bună decât orice poate obține o mișcare mecanică tradițională în ceea ce privește performanța de cronometrare. Comparativ cu Beta-21, Rolex folosește un oscilator care este de patru ori mai rapid și este echipat cu un termistor, făcându-l una dintre primele mișcări analogice compensate termic. Tehnologia cuarțului combinată cu căutarea perfecțiunii Rolex face ca aceste ceasuri să fie atât de precise încât să treacă cu ușurință testele necesare pentru certificarea cronometru COSC.
Oysterquartz Datejust este disponibil în trei modele: oțel inoxidabil, oțel inoxidabil Rolesor și aur galben și oțel inoxidabil Rolesor și aur alb. Oysterquartz Datejust face parte din colecția mai mare Datejust, de asemenea, cu unele dintre cele mai iconice caracteristici ale modelului, cum ar fi fereastra de dată la ora 3 mărită de un obiectiv Cyclops, deși cu o revizie estetică majoră.
O caracteristică unică a mișcărilor Oysterquartz este că bifează foarte tare, mai ales în comparație cu frații lor mecanici. De asemenea, veți observa că mâna celui de-al doilea bate în trepte de 1 secundă, un semn revelator al unui ceas cu cuarț, mai degrabă decât să mătureți cadranul ca mâna celui de-al doilea al unui ceas mecanic tradițional.