Rolex Oyster Perpetual tradițional

Din 2020, Rolex Oyster Perpetual Submariner fără dată este considerat de mulți cel mai tipic ceas de scufundări, cu o dimensiune ceva mai mare și o mișcare actualizată, dar păstrând totuși designul original. Aceasta este prima noastră întâlnire cu acest nou ceas.
Am așteptat mult timp cea mai recentă inovație Rolex pentru 2020. Rolex a lansat noua generație de ceasuri replica Oyster Perpetual Submariner și Submariner Date în septembrie. Aceste ceasuri sunt puțin mai mari și acum vin cu mișcări noi – Submariner este echipat cu calibrul recent lansat 3230, în timp ce noul Submariner Date Edition vine cu calibrul 3235 pentru prima dată. Submariner Date Edition vine într-o gamă surprinzătoare de combinații de culori, în timp ce Submariner Edition fără afișaj pentru dată își păstrează designul original. Am putut previzualiza noul Submariner la scurt timp după ce a fost lansat.
Dacă crezi că inovația Rolex înseamnă o revoluție, te înșeli. Cu toate acestea, Submariner a fost modificat și suma diferitelor sale detalii a fost transformată într-un nou ceas. Diametrul ceasului a fost mărit de la 40 mm la 41 mm, sau mai precis, de la 40,6 mm la 41,36 mm, măsurat în diagonală de la ora 2 la 8. Protecțiile coroanei și urechile sunt mai subțiri, dar acest lucru mărește lățimea urechilor cu un milimetru întreg, până la 21 mm.
Aceste îmbunătățiri aparent minore schimbă proporțiile întregului ceas – inclusiv corpul carcasei, rama, cadranul și cureaua. Aceasta înseamnă că te uiți la un model complet nou. Datorită modificărilor ample aduse celor mai mici detalii, noul Submariner arată cu mai mult de un milimetru mai mare decât vechiul model. Mai puțin evidentă este noua mișcare proprie, calibrul 3230, pentru că, ca orice replica ceasuri Rolex, este acoperită de un fond cu fantă fin, care este înșurubat etanș cu o cheie specială și poate fi deschis doar de un Rolex autorizat. ceasornicar. Diferența cu calibrele 3235 este că Submariner nu are afișaj de dată pe cadran.
Linia Submariner vine dintr-o epocă în care ceasurile de scufundări erau folosite mai mult pentru aplicații profesionale decât pentru scufundări recreative. Din acest motiv, ei rămân fideli atractiei lor inițiale astăzi – deoarece citirea clară a orei în timpul unei scufundări este o chestiune de viață sau de moarte. Punctul atrăgător de la capătul second hand servește ca verificare funcțională și este, de asemenea, luminos. În plus, marcajele zero de pe ramă de scufundare sunt umplute cu același material luminiscent pentru a oferi o orientare mai bună la setarea timpului de scufundare.