Rolex Yacht-Master 42 de lux de înaltă calitate

Din punct de vedere istoric, colecția Yacht-Master este singurul ceas sport Rolex disponibil în mai multe dimensiuni; cu toate acestea, înainte de lansarea Yacht-Master 42 (Ref. 226659), 40 mm era cea mai mare dimensiune a carcasei. Deși falsul Rolex Yacht-Master 42 introduce o nouă carcasă mai mare de 42 mm în colecție, la momentul scrierii, acest model este disponibil doar într-o singură configurație: o carcasă de aur alb de 42 mm cu cadran negru, lunetă ceramică neagră și curea Oysterflex neagră asortată.
La prima vedere, Rolex Yachtmaster 42 226659 arată foarte asemănător cu modelul Stellar Gold de 40 mm, care vine și cu o curea Oysterflex. Ambele modele au cadrane negre, rame din ceramică neagră mată cu cifre lustruite în relief, curele negre Oysterflex și mișcări interne Rolex 3235.
În comparație cu multe dintre celelalte colecții de ceasuri ale Rolex, Yacht-Master este o colecție destul de tânără, care tocmai a fost adăugată la catalogul mărcii în 1992. În timp ce replica Rolex și-a construit inițial reputația producând ceasuri de instrumente dure, în anii 1980 marca avea și-a început tranziția într-un producător de lux în toată regula, iar colecția Yacht Masters a fost un lux fără scuze creat din ceasurile sport clasice ale mărcii.
Rolex Yacht Prestige urmează în mare parte același design general ca și Submariner, dar se înclină mai mult spre partea extravagantă și extravagantă a spectrului decât să fie un instrument dedicat cronometrajului subacvatic. De asemenea, toate ceasurile Rolex Yacht Prestige prezintă metale prețioase într-o parte a construcției lor. Chiar și cele mai umile modele, realizate în principal din oțel inoxidabil, au rame solide din platină, în timp ce inserția de lunetă cu referință 226659 este realizată din ceramică neagră, iar ceasul în sine este din aur alb solid de 18 carate.
În general, Rolex Yacht Prestige era disponibil doar în aur galben solid și într-o carcasă de 40 mm. Cu toate acestea, de-a lungul timpului, colecția s-a extins pentru a include alte dimensiuni și materiale de carcasă, inclusiv referințe bicolore și Rolesium. 29 mm pentru Yacht Prestige pentru femei și 35 mm pentru Yacht Prestige de dimensiuni medii au fost ambele oferite anterior împreună cu modelul standard de 40 mm, dar aceste două versiuni mai mici au fost în cele din urmă întrerupte în favoarea Yacht-ului Midsize Prestige 37.
Având în vedere acest lucru, Baselworld 2019 marchează sosirea unei noi dimensiuni Yacht Prestige și a unei noi opțiuni de materiale. Odată cu introducerea generală a numărului 226659, replica Rolex Yachtmaster nu numai că introduce un diametru al carcasei de 42 mm pentru prima dată în istoria sa, dar oferă și o carcasă solidă din aur alb de 18 carate – ceva ce nu era disponibil anterior în colecția standard Yachtmaster.